Sisäinen laskutus – Voinko laskuttaa toista Omapajan kevytyrittäjää?

Mikäli kaksi tai useampi kevytyrittäjää tekee yhdessä töitä samalla toimeksiantajalle, voi kevytyrittäjä laskuttaa sisäisesti toimeksiantajaa laskuttanutta kevytyrittäjää.

Jos alihankkija toimii Omapajan kevytyrittäjänä, hän voi tehdä toiselle kevytyrittäjälle laskun laskutusjärjestelmässämme sisäisenä laskuna. Sisäinen lasku vähennetään toimeksiantajaa laskuttaneen kevytyrittäjän myynneistä. 

Kevytyrittäjä voi käyttää työssä kumppania tai apulaista. Jos kaksi työntekijää laskuttaa yhdellä laskulla toimeksiantajaa, tulee kummankin työntekijän rekisteröityä Omapajaan palvelun käyttäjäksi ja toimittaa oma verokortti palkanmaksua varten.

Sisäisissä laskuissa arvonlisäverokanta on aina 0 %. 

Sisäisen laskun luominen

  • Siirry vasemmalla olevasta valikosta kohtaan ”Lasku” ja ”Luo uusi lasku”.
  • Valitse asiakaskentästä ”Sisäinen laskutus” ja kirjoita toisen kevytyrittäjän sähköpostiosoite. Sähköpostiosoitteen tulee olla se sähköpostiosoite, jolla toinen kevytyrittäjä on kirjautunut laskutusjärjestelmään.
  • Täydennä laskun tiedot ja lähetä se toiselle kevytyrittäjälle hyväksyttäväksi.
  • Sisäisen laskun lähettäjä ei voi lisätä kuluja- tai matkakorvauksia omalle laskulle, vain päälaskuttaja voi lisätä omat kulut liittymään päälaskuun. 

Sisäisen laskun hyväksyminen

  • Sisäisen laskun vastaanottajan tulee laskun hyväksymisen yhteydessä kohdistaa saamansa lasku sen toimeksiantajan laskulle, jota sisäinen lasku koskee.